Viikonloppu metsässä ?>

Viikonloppu metsässä

Viime viikonloppuna oltiin Elmon kanssa koirakoulunaantali.comin järjestämällä etsintäkurssilla. Ilmat suosi harrastajaa ja lauantaina paistoikin aurinko koko päivän. Ohjelmassa oli lauantaina osalta esineruutua ja verijälkeä. Ohessa videoita näistä.

Labradori odottaa jäljelle
Labradori odottaa jäljelle

 

Ensin käytiin tekemässä jäljet toisillemme. Jälkien vanhetessa käytiin tekemässä esineruutua. Me ollaan tehty ainoastaan lenkin varrella ohimennen niin että koira on laitettu puuhun kiinni ja olen käynyt tallomassa pienen alueen johon olen piilottanut hanskoja ja muuta mukana ollutta. Nyt tehtiin ihan kunnon alue joka käytiin tallomassa ja Elmon piti etsiä alueella olleet kolme esinettä.

Koira lähti hyvin etsimään, mutta ensimmäinen minuutti taisi mennä enemmänkin juostessa rajat läpi ja niiden taaksekin. Esineitä alkoi kuitenkin löytymään tosi kivasti! Viimeinen pallo löytyi myös, mutta siinä oli joku juttu kun labradori ei halunnut sitä tuoda. Tiedä sitten oliko koira väsy vai oliko pallon kohdalla paha haju tai jotain muuta vastaavaa. Viimeinenkin pallo kuitenkin tuli lähetysalueelle, tosin sylkäistynä vain maahan, mutta tuli kuitenkin.

Jos joku jaksaa viisi minuuttia katsoa lähes tyhjää metsää, niin tässä esineruutu-video.

Elmo ei ollut ikinä tehnyt muuta kuin PK-jälkeä ja alkoikin jäljestää metsässä kouluttajamme jälkiä joka oli kävellyt verijäljen tekijän vieressä. Muuten ensimmäinen jälki oli aika epätoivoista ainakin ohjaajan mielipidettä kysyttäessä. Labradori säntäili nenä pystyssä, meni ihmisen jälkiä (tosin mistä voisi tietää mitä jäljestetään), veti hulluna väärään suuntaan mutta loppu löydettiin onneksi ja päätettiin koittaa uudestaan myöhemmin toisella jäljellä.

Tässä videota toisesta jäljestä joka tehtiin. Meno tuntui edelleen aika holtittomalta, mutta ei se videolla niin pahalta näyttänyt. Toki se on edelleen vauhdikasta, mutta ei niin kamalaa enää kuin ensimmäinen jälki. Elmo selkeästi tiesi jo paremmin että mitä tehdään.

 

Elmo löysi myös aivan ihanan tyttöystävän kurssilta! Neljä vuotias käyttis-labukka Aya oli mitä parhain leikkikaveri meidän rämäpäälle. Tyttö komensi topakasti jos Elmo yritti liian innokkaasti tuoda itseään tykö, mutta leikki kuitenkin tosi kivasti kun Elmokin tajusi olla nätisti. Näiden täytyy uudestaankin päästä leikkimään!

Elmo + Aya
Elmo + Aya

Sunnuntaina tehtiin Hakua ja jo pelkkä ”mennäänkö hakemaan?” kysymys sai Elmon kiihtymään lähes pidättelemättömiin tasoihin. Saatiin siis tehdä töitä että päästiin rauhassa keskilinjalle. Oltiin sovittu, että maalimiehet menee piiloon jo valmiiksi ja katsotaan mitä tapahtuu.

Elmo kyllä lähti heti, mutta taas meni turhaan juoksenteluun aikaa ja energiaa. Ei oikein malttanut kuunnella mun ohjeita vaan mennä viipotti itse maalimiehiä läpi. Kun päätti oikaista ihan taakse ilman ”lupaa”, huusin ettei saa palkata jos tulee nyt luokse. Ja kun myöhemmin yritin saada koiran etsimään viimeisen maalimiehen oli koira juossut neljä kertaa tämän ohi, olettaen varmaan ettei sitä kuulu etsiä kun ei saanut ekallakaan kerralla palkkaa. Saatiin lopulta myös tämä haettua ja hengästynyt koira lepäilemään jäähdyttelyn jälkeen.

Toisella kierroksella ei ollut enää ihan niin paljon kierroksia päällä ja menikin paljon paremmin. Haki täsmällisesti maalimiehiä ja oli kuulolla että mihin seuraavaksi. Tästä innostuneena päätettiin tehdä pari rullailmaisua metsässä. Ollaan siis vain pelloilla tai tiellä tätä tehty ja aika tarkkaan vuosi sitten.

Hyvin otti patukan ja palautti käteen, käänsin ympäri ja ”näytä” -käskyllä lähti kovaa vetämään takaisin maalimiehelle. Tehtiin tätä pari kertaa ja saatiin kommentiksi ettei koiran tarvitsisi vetää noin kovaa näyttämään. Elmo teki tuossa vain sen mitä sille on opetettu joten ei ihme että vauhtia riitti.

Testattiin myös että onnistuisiko haukku-ilmaisu myös kun kuitenkin ääntä riittää muualla. Haukutin koiraa hetken keskilinjalla ja sen jälkeen tehtiin niin että meidän kouluttaja meni metsään ja sai Elmon haukkumaan. Eli tämäkin onnistuisi. Haukutettiin sitä vielä porukalla keskilinjalla.

IMG_5786 IMG_5790 IMG_5788

Jotenkin silti kallistun itse tuon rullakoiran puoleen. Se kun tuntui olevan aika valmis ketju jo vaikka ei ole tosiaan montaa kertaa tehty ennen tätä. Enkä halua että yleistää metsässä liikkuessaan että kaikki vastaantulevat ihmiset täytyisi haukkua läpi.

Kaikki kuvat hakuilemasta kurssilaisten ottamia, kiitos niistä! Oli kyllä huippu kurssi, tänne on päästävä uudestaankin. Opettaja on kannustava ja saa kaikki onnistumaan.

Elmosta on sanottava että vaikka matka tuntui autolta ensimmäiselle jäljelle ja molemmilla kerroilla haku-alueelle loputtoman pitkältä niin on se aika paljon vuodessa rauhoittunut. Jotenkin ajattelin että antaa vetää kunhan ei huuda. Välillä ei millään pystynyt olemaan hiljaa, mutta paljon paremmin kuin viime vuonna! Hyvä me!

||||| 0 Tykkään! |||||

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.