Valtakunnallisen koiranpäivän onnistumisia ?>

Valtakunnallisen koiranpäivän onnistumisia

Meillä on uusi koira. Senkin nimi on Elmo. Se on myös kaksi vuotias labradori. Ja musta. Oikeastaan se taitaa olla sama koira ulkoisesti. Jotain on kuitenkin naksahtanut sen sisällä oikeaan asentoon. Tämä koira kävelee kivasti ulkona, ohittaa koirat kun on käskynalla, kuuntelee hyvin ja ottaa kontaktia hurjan paljon. Meidän lenkit on näyttänyt muutaman päivän tältä:

Hurjaa eikö? Mä varmaan herään kohta tästä ihanasta unesta ja lähden ulos viime viikkoisen monsterilabukan kanssa. Toivotaan että mikään ei kaada tätä ihanaa tunnetta! Ehkä en annakaan sitä ensimmäiselle vastaantulijalle. Ehkä me kehitytään yhdessä eteenpäin.

Elmo on ollut keskiviikon hieronnasta asti lomalla. Ja hihnalenkillä ainoastaan. Siitä huolimatta se jaksaa nukkua päivisin uskomattoman paljon ja kävelee tosi kivasti ulkona jopa alkulenkistä. Ei se nyt sentään koko aikaa vieressä mene, eikä tarvikkaan. Kyllä se edelleen välillä rykii hajuille ja  muihin tärkeisiin paikkoihin, mutta uskoo kivasti kun pysähtyy. Lenkeistä jää hyvä fiilis mieleen varmasti myös Elmolle. Meidän loma on ollut tosi hyvä juttu. Ja vähempi huomio ja touhuaminen kotona.

Eilen käytiin meidän lähikentällä niin että Elmo oli liinan päässä ja Tomi piti sitä varmistuksena kiinni. Elmo teki hyvällä fiiliksellä ja toi leluakin itse leikittäväksi. Kerran meidän feng shuin katkaisi pyöräilijät, mutta kun päästiin siitä yli jatkui fiilis kuin mitään ei olisi tapahtunut. Lopetettiin kun oli vielä tosi kivaa.

 

Tänään Elmo oli yksin kotona koko aamun kun olin töissä. Kotiin tullessa käytiin ulkona aika pikaiseen ja lähdettiin häiriö -ryhmän koulutukseen. Mentiin Bauhaussiin koirien kanssa. Isoin ongelma oli jälleen labradorin saaminen autosta. Tämä nyt kolmas kerta kun vaaditaan täydellistä tottelemista. Se vetää nyt kauheet kierrokset jo siitä lukon naksahduksesta. Kun päästään siihen asti et tulee ulos autosta oli jo aika fiksu. Heti ulos tultuaan joutui kerran autoon ja jo toisten koirien lähelle päästessä joutui toisen kerran. Sen jälkeen oli ihan ok. Täytyy pyytää että joku kuvaisi tuota huutokonserttia niin voin muutaman vuoden päästä muistella että noinko hullu se oli!

Tehtiin kaupan pihalla ensin vähän tottista ja siitä siirryttiin kävelemään ympäri Bauhausia. Meidän onneksi ei ollut kuin kolme koiraa yhteensä. Tosin ryhmän mopsi vahvistus oli kyllä aika kova paikka Elmolle. Se kun selkeästi murisee koko ajan. Niin onhan sitä nyt ojennettava tuollaisesta käytöksestä haukkumalla takaisin. Elmon haukkumiset kyllä oli tosi laimeita ja sellaisia että tässä nyt on pakko vähän kommentoida toisen hengitystä. Kaupassa kuljettiin viimeisinä muutaman metrin päässä siitä hurjasta mopsista. Elmo oli aika fiksu kaupassa ja kulki mun vierellä tosi nätisti. Ei haitannut ihmiset eikä uudet hajut. Tehtiin aina välillä maahanmenoja ja muita pieniä tehtäviä. Trukki ohitettiin ja myyjärivistö kun jäi katsomaan vierailevia koiria.

Loppuvaiheessa huomasin että Elmo selkeästi väsyi. Olisi pitänyt siinä vaiheessa lähteä pois. Mutta jatkettiin kuitenkin vielä hetki ja siitä seurasi turhaa mopsin kyttäystä ja muutama haukku. Liuettiin paikalta kun toimi taas kivasti ja odoteltiin muita ulkona hetki. Ensi kerralla täytyy vain osata luottaa itseensä ja siihen että tuntee koska Elmolla alkaa mitta tulla täyteen. Jos menee paljon yli tulee vain itkupotkuraivari ja kaikki on huonosti.

 

Nyt mä leijailen täällä pilvilinnassa kun kaikki sujuu ja mietin vain hyviä asioita. Mä sain tänään hyvän vinkin kun hehkutin tämän päiväistä reissua, että eikös ollutkin Elmo hyvä;

”Analysoi, mutta älä vedä överiksi. Kirjaa joka päivä onnistumiset ylös. Pidä mielessä tämän vuoden tavoitteet. Mene tulta päin, älä pelkää epäonnistumisia. Pidä mieli avoimena, jännitä vähemmän. Luota ittees. Siinä tärkeimmät.
IMG_20160415_132222712
||||| 0 Tykkään! |||||

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.