Uusia kursseja ?>

Uusia kursseja

Viikko sitten maanantaina alkoi kurssi reaktiivisille koirille. Nyt sitten Elmo on viikon verran ollut ulkoruokinnalla, eli kaikki ruoka annetaan leikeillä. Saa olla koko ajan syöttämässä varsinkin loppulenkistä, kun koira alkaa keskittymään muuhunkin kuin hajuihin. Alkuun oli Elmolle tosi vaikeaa ettei aamuisin saanut ruokaa sisältä. Lenkin jälkeen juoksi keittiöön odottamaan ruokaa vaikka oli saanut kaiken aamupalan hetki sitten. Nyt on jo hiukan tajunnut jutun juonen ja annetaan luu jälkiruokana niin kuin ennenkin.

Toinen asia mitä ollaan opeteltu, on esineen katsomista ilman kiihkoilua. Eli aloitettiin ihan tylsistä esineistä ja palkattiin katsomisesta. Tätä pitäisi eri paikoissa treenata eri esineillä ja osoittamalla koiralle asioita. Tämän jälkeen yhdistetään sana.

 

 

 

 

 

 

 

Kouluttaja suositteli myös että koiraa talutettaisiin vyötäisillä olevasta narusta. Tämä toimii ihan kivasti loppulenkistä, kun ei enää ryntäile kovin. Mutta en kyllä alkulenkistä taida tuohon lähteä.

Tällä viikolla oli toinen kerta kurssia. Jatkettiin samalla linjalla ja tehtiin jokainen katsomisharjoitusta ihmiseen. Elmo oli kyllä ihan pihalla kun hain sen halliin. Ryntäili ja haisteli maata. Siinä suurimmat mitä teki hallissa. Että ärsytti kun ei muuta oikein tehnyt. Saatiin muutama toisto onneksi ihan oikeaakin tehtävää tehtyä. Mutta vähän hankalaa se oli. Nyt vaan treenataan kotona ja eri paikoissa katsominen vahvaksi. Pitäisi vaan keksiä fiksu sana, tällä hetkellä ”lat”, mutta se on vähän vaikea sanoa ja kuulostaa tyhmältä..

 

 

 

 

 

 

 

Tokoilut on jatkuneet aika kivalla mallilla, Elmo on jo alkukiihkoilun jälkeen olla tosi fiksusti eikä reagoi enää kaikkeen. Sunnuntaina koirat saivat juosta jo ohi ja Elmo keskittyi meidän tekemiseen. Tehtiin seuraamista, jääviä ja hyppyä. Otin taas kaksi kertaa kentälle ja osasi jo olla tosi kiva. Ainoat taistelut tehtiin siinä että kentälle mennessä tai poistuessa ei haistella jos ollaan käskynalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantaina alkoi Tomin ja Elmon ensimmäinen yhteinen harrastus! Pojat lähtivät mukaan PK-jälkeä opettelemaan. Elmo oli kuulemma aika lunkisti ja osasi jopa rauhoittua ennen omaa vuoroaan vaikka oli valjaat ja kaikki päällä. Labradorille tehtiin lopulta kaksi jälkeä, koska ensimmäinen oli ollut tosi lyhyt. Tässä Tomin selostus vielä:

Elmon eka jälkitreeni. Oli alkuun melko rauhallinen, kun päästiin paikalle. Ei varmaan tiennyt vielä mitä tehdään. Käveltiin hetki ennenkuin muut ehti paikalle. Elmo istuskeli autossa, kun käytiin teoriaa. Joutui odottamaan monta tuntia vuoroaan. Ennen omaa vuoroaan, otin ulos kävelemään, oli jo vähän vauhdikkaampi, kun oli muitakin koiria näkösällä. Ei ihan mahdoton. Laitettii valjaat ja mentiin pienen matkan päähän odottelemaan ekaa treeniä. Alkuun oli ihan kierroksilla, mutta kun seisoskeltiin samassa paikkaa, niin alkoi hiljalleen rauhoittumaan. Kun lähdettiin kävelemään pienellä porukalla jäljelle päin, niin veti reippaasti. Jäljen kohdalla komensin istumaan. Irroitin taluttimen ja laitoin jälkiliinan valjaisiin. Oli nätisti paikallaan. Kun sai käskyn, niin säntäsi metsään, tietämättä mitä tehdä. Meni kahden ekan purkin ohi, ja kolmannen bongasi, mutta ei välittänyt. Lähti jäljestämään reittiä josta jäljen tekijä oli lähtenyt pois. Vihjailtiin tulemaan uusiksi viimeiselle palkkapurkille, ja kehuttiin kun löysi sen. Purkit olivat vajaan 10m välein. Saatiin uusintakierros, nyt reilusti pidemmällä jäljellä. Ja eka purkki oli varmaan 30m päässä. Toinen siitä noin 20m. Elmo oli selkeästi kiihkeämpi kun otettiin autosta ulos, tiesi että pääsee tekemään jotain. Jäljen alussa odotti taas rauhassa, kun vaihdettiin talutin liinaan. Käskyn saatua säntäsi metsään, mutta lähti haistelemaan melkein heti. Ja löysikin ekan purkin ja jäi odottamaan. Avasin purkin ja kehuin. Lähti jäljestämään eteenpäin ja löysi seuraavankin helposti. Tämän jälkeen olisi halunnut vielä jatkaa, mutta ei ollut enää purkkeja.

 

Tänään aamulla käytiin DoXXissa treenailemassa kahdestaan. Tehtiin tokoilun jälkeen vielä temppuja. Elmosta tulee kyllä hyvä sirkuskoira! Seuraa Nappen tassunjäljissä tikapuiden kiipeämis-tempussa.

WP_20151021_001 WP_20151021_002

 

 

||||| 0 Tykkään! |||||

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.