Tokoa, tottista, tottelevaisuutta ?>

Tokoa, tottista, tottelevaisuutta

 Sunnuntaina alkoi TKK:n koulutukset sunnuntaisin ja me uskaltauduttiin menemään mukaan. Ja voi että! Siellä oli meidän lisäksi yksi koira ja sekin tuntui olevan aivan liikaa Elmolle. Kyttäsi, huusi ja haukkui toista minkä ehti alkutunnista. Ihan mahdotonta siis. Teki kyllä hyvin töitä, kun tehtiin jotain, mutta muuten kyttäsi ja haukkui. Kouluttajatkin katsoivat, että onpa siinä kova koira, kun ei juuri piittaa mitään jos komennan tai teen mitä vaan silloin kun haukkuu… Saatiin vinkiksi seuraavalla kerralla tulla kentälle suoraan tekemään töitä, eli siis vaikka seuruuttamalla koko kentän ympäri ensin. Jos vaikka sitten tulisi työfiiliksellä kentälle ja tekemään mun kanssa täysillä eikä riehumaan.

Onneksi Elmo rauhoittui sitten tyyliin ekan vartin jälkeen ja pystyi taas keksittymään tekemiseenkin eikä vain tuijotellut. Toki koko koulutuksen ajan kyttäili toista välillä, mutta paaljon parempi kuin aluksi. Tehtiin paikallaan oloa, niin että toinen seuruuttaa koiraa paikallaan olevan ohi ja edestä. Ei ongelmaa kummassakaan, kun piti vain pienen välimatkan (noin 7 metriä?). Kouluttajat myös kuvasivat seuraamista ja katsottiin yhdessä että miltä näyttää. Elmo seuraa mun mielestä ehkä hiukan edessä, mutta piti paikkansa tosi hyvin koko ajan. Kulmissa hiukan ilmava, mutta niitä ei olla paljoa tehtykkään. Välillä viistottaa hiukan, mutta korjaa itse hienosti kuitenkin.

Tehtiin myös jääviä liikkeitä. Elmo osaa aika hyvin tehdä liikkeestä istu ja maahan takapalkalla. Seisomista ei olla hurjasti harjoiteltu, ja siinä tuppaakin hiukan valumaan vielä.

Luoksetuloa piti myös ottaa loppuun, mutta koska kiljukaula aloitti serenadin jo kun olin muutaman metrin päässä, totesin, että otetaankin vain paikallaan oloa tässä. Sujui lopulta ihan jees.

Elmo on oppinut hiukan revittelemään lelun kanssa jo! Meillä on nuo pari köysilelua, joiden kanssa repii ja vetää tosi hyvin. Irroittaa kuitenkin heti kun pyytää. Lähdettiin kentältä siis leikkien.

Kouluttajat oli kuitenkin tosi vakuuttuneita Elmosta! Tykkäsivät ja sanoivat siitä tulevan varmaan tosi hyvä kisakoira. Virettä ei saa lannistaa pois, vaan pitäisi se saada kanavoitua siihen tekemiseen eikä turhaan huutamiseen. Kuulemma tekee tosi hyvin kaikki liikkeet ja totesivat myös että koira on kuitenkin vasta 10,5 kk…

Maanantaina oli DoXX aamu. Elmo oli jo rauhallisempi kun mentiin sisälle. Toki saatiin taas tehdä töitä ulkopuolella, ettei halliin sännätä, mutta malttoi istua ja odottaa lupaa sisälläkin ennen kuin päästin vapaaksi. Oli tosi hyvin vireessä ja tuli selkeesti paljon paremmin koko ajan mun luokse tekemään, eikä töhkännyt niin paljoa muualla. Välillä kun oli häkissä ja päästin pois, tuli suoraan viereen seuraamaan vaan. Tehtiin muutama noutoharjoitus kapulalla ja yleistä hallintaa. Myös kaukokäskyjä harjoiteltiin hiukan. Istu-maahan ihan ok, seisomiseen meinaa taas ottaa muutaman askelen eteenpäin. Jos seison ihan edessä on se parempi.

Keskiviikkona, eli siis tänään, käytiin uudestaan TKK:n kentällä vähän katsomassa saataisiinko poikaan jotain tolkkua kun ei ollut muita kentällä. Ensin Elmo kyttäili aika paljon tyhjää kenttää, eikä oikein pystynyt keskittymään, kun yritin seurauttaa. Totesi kuitenkin tosi nopeesti, että ollaan tekemässä jotain kivaa ja alkoi keskittyä munhun. Ei kauaa kentällä oltu, lähinnä leikittiin, tehtin muutama jäävä liike ja luoksetulo. Mutta hyvät fiilikset jäi molemmille kuitenkin! Saa nähdä mitä sunnuntaina sitten tapahtuu. Toivottavasti hiukan fiksummin oltaisi.

||||| 0 Tykkään! |||||

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.