Sairastelun lomassa ?>

Sairastelun lomassa

Mä olen ollut koko viime viikon kipeänä, joten ei olla mitään ihmeellistä tehty. Käytiin hauskalla tunnilla ennen kuin kuume vei voiton, nimittäin koiran ja omistajan parisuhdekurssilla! Oli tosi hauskaa vaikka olin alkuun vähän epäileväinen. Aluksi meidän piti Elmon kanssa mennä vain näyttämään muutamia temppuja, mutta loppujen lopuksi oltiin mukana leikkimässä myös pikipataa ja maa-meri-laivaa! Voin kyllä suositella ei-niin-vakavaa-treeniä Koirakoulu Naanatalin parisuhdekurssilla! Elmo tsemppas tosi hyvin alkutunnin jännityksestä huolimatta.

Tehtiin myös pallomaimennusta! Tätä Elmo on jatkanut kotona meidän jumppapallon kanssa. Ollaan myös vähän tasapainoiltu pallon päällä kotona, vaikka eihän se tietenkään yhtä hyvä ole  kuin dobo-pallo.

Tehtiin me kotona temppuja kun oli vähän parempi olo, mutta aika paljon seurailin sivusta vaan. Siivottiin useampana päivänä leluja ämpäriin ja pyykkejä koneeseen.

 

Viikonloppuna raahauduin Buranan voimilla ensimmäiseen Tehotyttöjen treeneihin Vantolle. Meille tuli Hämeenlinnasta asti kouluttaja katsastamaan koirakoiden tasoa.

Elmo näytti kaikki temput mitkä osaa ja hyvin saatiin vinkkejä miten saada se fiksu mies sieltä esille.

  • Vaadi kunnolla ja  selkeästi mitä haluat
  • Jos ei kuunnella selkeästi kiellät ja kun tekee niin kuin käsket kehu heti iloisesti
  • Jos haistelee maata, kävele ”yli” ja kun katsoo sua niin kutsu sivulle tms
  • Jos nousee maasta paikallaolossa toru selkeästi ja vie heti samaan paikkaan. Kehu kun on siinä oikein
  • Oma rintamasuunta eteenpäin. Elmo seuraa paljon mun rintamasuuntaa eikä jalkaa.
  • Jos alkaa louskuttaa käske istumaan (tms) ja jätä siihen. Kun hiljenee kehu heti

Tehtiin sivulle tuloja ja mulle sanottiin toisen jälkeen heti ettei koira tarvitse apuja. Jos jää kauas ekalla käskyllä täytyy pitää ryhti eteenpäin ja taputtaa jalkaa. Jos korjaa hyvin kehu. Ei palkata ellei tule ekalla kerralla suoraan.

Seuraamista myös muutaman askeleen verran. Elmo sai kehuja takapäänkäytöstään ja ilmeestä kun oltiin ensin saatu öykkäröivä teini komennukseen. Kehuja tuli myös Elmon tekemisestä. Kun vaan saa toimimaan on tosi hyvä. Kuulemma aika haastava pakkaus, kun jos joku ei mene niin kuin Elmo on ajatellut, kommentoi sitä kyllä heti.

Se on hyvä että taas kommentoidaan tuota kuria. Ehkä se pian minunkin päähän iskostuu, että kaikki täytyy olla tuon koiran kanssa mustavalkoista. Asioita joko saa tehdä tai ei saa tehdä. Välimuotoja ei ole.

Sunnuntaina jatkettiin tottelemisen jaloa tietä NOMEn parissa. Elmo oli ensin yksin ja koko ajan irti. Koira oli suht rento eikä kommentoinut mihinkään. Seuraamispätkät meinasi olla kuitenkin aika haastavia, kun välillä lähti liihottamaan ties minne. Sai siellä komentaa ja käskeä kovaan ääneen että tyyppi lopetti omat puuhansa ja palata tekemään tehtävää.

Elmon puolustukseksi täytyy kyllä sanoa että se todella yritti. Kovasti tuntui olevan ihan tosissaan mukana seuraamistehtävässä, mutta välillä ei vaan pystynyt vastustamaan kiusausta lähteä juoksentelemaan. Kehuin kun palasi viereen mutta en muuta. Kun seurasi hienosti palkkasin aina välillä.

Tehtävänä oli eteenlähetykset. Käytiin yhdessä viemässä aina dami tai kaksi tosi pitkälle matkalle ja palattiin alkuun jotta Elmo pääsi noutamaan. Työt se teki tosi kivasti ja mukava huomata että vaikka oli tosi pitkä matka, oli se tietoinen aina että missä damit on. Tehtiin lopuksi vielä eteenlähetykset kahdella kanidamilla. Ensimmäisen haki hyvin joskin palautusta ennen oli pysähdyttävä tarkistamaan mikä siellä suussa olikaan. Palautti kuitenkin ihan ok. Viimeinen kanidami olikin vaikea, kun oli vissiin aivohiki jo ihan uuvuttanut koiran. Juoksi kyllä iloisesti damille mutta ei ottanut sitä ja palasi pariin otteeseen tyhjänä. Lopulta Nina meni sen kanssa sinne ja Elmo sai otettua damin suuhun ja palautettua pienen kierroksen päätteeksi.

Oli varmaan niin uupunut jo ettei pystynyt vaan tekemään enää mitään. Seuraamistehtävä oli kuitenkin aika raskas kun ei tyyppi millään olisi malttanut kävellä vain vieressä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa!

Käytiin tänään aamulenkillä damien kanssa ja tehtiin yksi kolmen damin hakuruutu ja pari eteenlähetystä. Aika kivasti toimi kun vain komensi heti kun yritti lähteä viereltä haahuilemaan. Videopätkä aamulenkiltä ja yllättäen Elmo ei lähde palauttamaan heti damia eikä suoraan niin kuin yleensä. Siitä johtuu mun huutelut. Ollaan myös pillipysäytystä treenattu ahkerasti ja se alkaakin olla jo ainakin lyhyellä matkalla toimiva.

||||| 0 Tykkään! |||||

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.