Riistatreeniä ?>

Riistatreeniä

Eilen käytiin tekemässä riistatreeniä Raisiossa kasvattajan sekä Hennan kanssa. Pojat pääsi molemmat tekemään sekä hakua että kanijälkeä. Aloitettiin Elmolla haku. Henna ja Nina kävivät tekemässä metsään alueen jolla oli varis, kani ja kaksi kaninkarvadamia. Elmo kiihtyi hiukan riistan hajuista jo kun käveltiin kohti haku-aluetta, mutta oli hiljaa paikoillaan kun juteltiin hetki lähetyspaikassa. Lähti kuitenkin heti käskyn saatuaan vauhdilla juoksemaan aluetta ja juuri kun ajateltiin että nyt pitää mennä katsoman mitä labradori puuhaa, tulee koira kani suussa hienosti palauttamaan. Tosin pysähtyi muutaman metrin päähän ja pudotti kanin siihen. Mutta palautti kuitenkin ilman rallatteluja!

Uusi lähetys ja koira saapuikin pian variksen kanssa. Todettiin, ettei edes yritetä saada nyt karvadameja ylös kun riistat tuli niin hienosti. Vietiin kuitenkin varis vielä kerran metsään ja Elmo haki hienosti.

Tällävälin Oiva teki hienoa hakua ja Elmo odotti autossa. Nina meni tekemään kanijälkeä ja minä menin hakemaan koiraa. Nyt pysyin paljon tiukempana miten kävellään vaikka kuinka kiihdyttäisiin. Elmo tuntui paljon kuumemmalta kuin ekalla kerralla, varmaan jo tiesi pääsevänsä hommiin. Ja kävely meinasi olla sen mukaista, mutta nyt pysyin tiukkana ja käveltiin rauhassa. Jälki ei sitten mennyt ihan jälkenä. Elmo sinkosi laajan kaaren jäljestä poispäin, mutta löysi kanin kuitenkin itse ja palautti sen taas. Tehtiin vielä suora jälki jonka perässä kani oli, jotta Elmolle tulisi jäljen eteneminen tutuksi. Nyt jäljesti kanille ja palautti.

Ehkä kevään taipparit alkaa kummittelemaan ajatuksena. Kai niistä selvittäisiin… Mutta seuraavalla kerralla treeneissä tehdään Elmolle pelkkää malttia. Ja sitten suunnitellaan eteenpäin. Osaa labradori välillä yllättää oikein positiivisesti! Teen videon vielä kun ehdin, mutta tämä alkajaisiksi.

Käytiin pyörähtämässä kotona ja lähdettiin rauhoittumiskurssille. Siellä oltiin paljon rennompia ja kuuliaisempia jo. Ei haukkunut vaikka muut koirat saivat haukkukohtauksia, hyvä hyvä! Matolle meno oli vauhdikasta. Välillä osasi hyvin rauhoittua siihen ja välillä tarjosi eri vaihtoehtoja hurjalla nopeudella, etten oikein tiennyt mitä palkkaan edes. Mutta nyt viikko kotitreeniä ja sitten vielä ensi viikolla saadaan vinkkejä.

 

Nyt lähdetään Murrelle taas tälläkertaa tokoilemaan! Saatiin peruutuspaikka, joten pakkohan se oli ottaa. Katsotaan mitä siitä tulee :)

||||| 0 Tykkään! |||||

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.