NoseWork on hyvä laji kiihkeälle ?>

NoseWork on hyvä laji kiihkeälle

Ollaan nyt aika ahkerasti käyty treenaamassa hajuerottelua sekä itsenäisesti että järjestetyissä treeneissä. Elmo alkaa olla jo tosi hyvä etsimään. Etsitään siis edelleen eucalyptusta erilaisista paikoista ja laatikoista. Kohta voidaan varmaan ottaa jo toinen haju mukaan. Ostin itselle myös pieniä koreja joissa voi treenata laatikko etsintää. Elmon mielestä se on kaikkein tyhmintä kun hajut on laatikoissa. Ei jaksaisi ollenkaan etsiä ja ilmaista rauhassa vaan alkaa arvailemaan ja säätämään. Mutta sekin on parantunut omien laatikoiden myötä.

Ninan luona tehtiin muutamat treenit tuossa muutama viikko sitten. Vähän testailtiin ja laitettiin haju ylemmäs kuin ennen ja muutenkin aika hankaloihin paikkoihin. Hyvä kokemus ja oppi paljon sekä koira että ohjaaja. Elmo jonkun verran tekee ylös-alas liikettä etsiessään. Hyvin löysi hajut. Tehtiin myös sitä tyhmää laatikko etsintää ja oli pakko ottaa vauhti-noutaja narun päähän kun ei olisi millään malttanut etsiä laatikoista hajuja.

Viime kerralla oltiin Länsikeskuksessa kaupan pihalla sekä Mustin ja Mirrin tiloissa harjoittelemassa. Elmo etsi hajut vauhdilla ja tosi kivasti. Sisällä liikkeessä oli vaikka mitä hajuja ja houkutteita varmasti. Elmo pyöri aika kauan ennen kuin sai hajun, mutta löysi kuitenkin!

Tänään oli treenit taas jännässä paikassa. Oltiin Turun keskustassa kävelykadulla sekä Hansassa sisällä. Elmo oli tosi fiksusti ja etsi jälleen vauhdilla ja kuitenkin tarkasti. Ulkona koitti kerran ilmaista hajua joka oli siirretty pois muutama koira sitten. Hassua miten paikkaan silti jää pieni määrä hajua. Kun en kelpuuttanut ilmaisua jatkoi etsintää ja löysikin oikean hajun nopeasti. Hyvin kyllä kesti häiriötä! Kerran tuli haukku, kun joka suunnalla oli koiria ja rullalautailevia ihmisiä. Mutta jäätiin katsomaan rauhassa koirat ja ihmisiä ja Elmo rauhoittui. Muuten ei tullut mitään sanomista vaikka koiria ja ihmisiä oli joka puolella. Tosi rennosti otti kyllä, oikeen yllättysin pojasta!


Tämä on kyllä tosi hyvä harrastus tuollaiselle kiihkeälle koiralle joka kuitenkin kaipaa tekemistä. Joutuu keskittymään ja haistelu rauhoittaa. Elmo etsii vauhdilla ja paljoa mitään varomatta, mutta ei kuitenkaan kiihdy tästä. Kiva laji kaikille koirille ikään tai rotuun katsomatta!

 

 

Saatiin kyllä hyvää sosiaalistamista keskustassa Elmolle. Useammin pitäisi vain käydä kaupungilla hengailemassa.

Kaikki kuvat tältä päivältä kaupungilta.


||||| 0 Tykkään! |||||

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.