Nappe ?>

Nappe

s 7.8.2004

 

Rottweiler/Saksanpaimenkoira/Tanskandoggi

Meille kotiin tullut 5.11.2006

Paino/ korkeus: 34 kg / 57 cm

Nappen menneisyys on hieman hämärän peitossa. Ilmeisesti ollut alkoholisti-miehen koirana, jonka naapuri oli pelastanut nuoren Nappen kotiinsa. Tämä naapuri oli todennut ettei kykene isoa voimakasta koiraa hallitsemaan ja oli vienyt koiran eläinsuojeluyhdistykselle. Sieltä Nappe oli ollut kokeilussa vanhemman naisen luona, mutta hänkin todennut ettei pysty pitämään koiraa ja oli palauttanut takaisin yhdistykselle. Siellä oli muutaman viikon ollut ennen kuin äitini löysi netistä ilmoituksen koirasta.

Nappe oli tuolloin vähän reilu parivuotias kouluttamaton epävarma nuori koira. Hullu vetäminen, rähiseminen, ihmisiä vasten hyppiminen sekä roskisten kaivelu olivat arkipäivää tuolloin. Meni kuukauden verran ennen kuin Nappe heilutti häntää ekan kerran ja siitä vielä kauan ennen kuin nuolaisi kättä. Mutta tämän koiran kanssa on oppinut arvostamaan suuresti pieniäkin onnistumisia.

Nappe on opettanut minulle todella paljon, kun on ollut pakko mennä ja tutkia. Nykyään koira on mukava lenkkikaveri, vaikkakin edelleen melkoisen jääräpää.

Nappe rakastaa: Kaivamista lenkeillä ja muutenkin pelloilla ja ojissa töhnääminen on lenkkien paras hetki! Kesällä uimista ja talvella lumessa pyörimistä. Rapsutuksia ja herkkuja.

Luonne: Aktiivinen ja valpas. Vahtivietti melko vahva. Nappe on innokas työskentelemään, mutta todella häiriöherkkä. Koira on kiltti, mutta edelleen hieman epävarma itsestään. Omaa jääräpäisyyttä löytyy, mutta kuitenkin melko pehmeä.

Terveys: Koira on pysynyt melko terveänä koko elämänsä. Toinen kulmahammas on poistettu leikkauksella, kun oli lyönyt sen jonnekkin ja hammas alkoi punertaa. Selän hermoissa jotain häikkää välillä, kun takajalat saattavat romahtaa alta ilman mitään selitystä. Vanhemmiten on vatsanseudulle tullut kesäisin ihottumaa.

Temput ja käskyt: Nappe osaa perus istu-maahan-tassu- toinen käskyjen lisäksi ison kasan temppuja. Osaa muunmuassa vilkuttaa kummallakin tassulla, antaa takajalkaa, hieroa kuonoa, ”kuolla”, peruuttaa, kieriä, pyöriä, ”kumartaa”, nousta istumasta takajalkojen varaan ”kerjätä” ja tästä nostaa tassut vielä kohti kattoa tai tassut alaspäin, haukkua, katsoa silmiin, tönästä palloa.

Osaa myös seurata, noutaa, mennä sivulla, lähteä eteen, jäädä liikkeestä maahan ja istumaan sekä muita perus tottelevaisuus liikkeitä.

Nappe pääsi ikuiseen uneen 5.12.2014.

Nappea ikävöiden <3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.