Kohti kevättä! ?>

Kohti kevättä!

Tämä viikko on ollut ohjelmaa täynnä. Tämä viikko on ollut aivan mahtava. Tämä viikko on ollut myös raskas. Millainen viikko meillä siis onkaan ollut?

Maanantaina aloiteltiin tuttuun tapaan DoXXissa. En oikein osannut mitään ihmeellistä treenata, jotenkin motivaatio ihan hukassa. Tehtiin rauhoittumisia treenien välissä ja joka kerta Elmo rauhoittui nopeammin ja nopeammin. Treenit meni vähän leikkien ja touhuillen temppuja. Mutta se rauhoittuminen oli Elmolle vaikeinta. Ensimmäisellä kerralla meni vajaa 10 min ja viimeisellä lähempänä minuuttia.

Tiistaina käytiin Hennan (+Oiva ja Flora) kanssa hallilla treenaamassa. Elmo oli lämppälenkistä alkaen rento ja fiksu labradori. Treeneissä oli tosi hyvä tuntuma ja saatiin paljon hyviä ideoita kapulan pidon treenaamiseen ja kaukoihin.

Annoin kapulan Elmolle vähän ylhäältä jolloin koira hyppäsi vähän vastaan ja alkoi mälväämään suussaan kapulaa. Annoin sen alempaa ja ottikin paljon paremmin. Levoton suu sillä oli kuitenkin edelleen.

Kaukokäskyt (istu-maahan) on jotenkin ihan kärsineet. Hyppää maasta istumaan ihan hassusti niin että pyllykin pomppaa eteenpäin samalla. Tehtiin niin että läheltä kaukokäskyt namitettiin onnistumaan ja kun tehtiin kauempaa oli takapalkkana pallo. Alkoi sujumaan paljon paremmin heti kun vähän helpotti.

Elmon hyvä fiilis kesti koko päivän, lenkeillä oli iloisen hölmö labradori kun käveli vieressä nätisti koko ajan. Tätä lisää!

 

Keskiviikkona me saatiin kylään mun kaveri ja tämän reilu yks vuotias tyttö. Elmo oli tosi rento ja innoissaan kun lapsi tuli kylään. Elmo oli välillä huilimassa portin takana ettei mene innostus ihan yli. Lapsi antoi Elmolle ruokaa ja sai silittää koiraa. Ei Elmoa sitten enää ihmetyttänyt että mikä pieni ihminen lattialla kävelee kun sieltä kerran ruokaakin saa. Se vaan on niin sättä että vähän täytyy katsoa perään ettei tönäise ihan nurin.

 

 

Torstaina oli extreme lenkki Naantalin keskustassa. Lähdettiin kaverin kanssa kirkolta kävelemään ympäriinsä. Poikettiin lääkärissä punnitsemassa koirat ja kadulla tuli tuttuja vastaan niin pysähdyttiin juttelemaan. Käytiin myös kahvilassa munkilla! En olisi uskonut että tämmöiseen kyetään tuon koiran kanssa! Elmo osasi olla hurjan fiksu. Kerran kahvilassa haukkui kaverin koiralle tylsyyttään ja kerran kun pyörätuolilla tuli mies kahvilaan. Mutta tasaantui tosi nopeesti noista kun kielsi. Meni sekä kahvilassa että eläinlääkärissä maate odottelemaan että jotain tehtäisiin.


 

 

 

 

 

 

Tänään perjantaina käytiin hallilla taas parin treenikaverin kanssa. Kaukot saatiin tosi hyväksi sillä takapalkalla. Kun tein ilman takapalkkaa heti perään teki kaikki vaihdot silloinkin hienosti!

Kapulan pitoa treenattiin eteenpäin ja tajuttiin että hiukan leuasta tukemalla loppuu mälvääminen. Ei tarvinnut kuin hiukan koskea leukaan niin piti tosi hyvin suu rauhassa.

Seuraamisen käännöksissä tuli myös ohjaajalle ahaa-elämys, kun tajusin ettei Elmoa tarvitse jäädä odottelemaan. Teki paljon paremmin kun vain käännyin ja lähdin eteenpäin. Se kyllä pysyy perässä.

Päivän hankalin osuus olikin taas niinkin vaikea asia kuin sivulle tulo. Saatiin turhaumaa aikaiseksi molemmille kun Elmo tulee vinoon tai jää väljäksi. Mun pitää muistaa pysyä paikoillaan eikä auttaa sitä koko aikaa. Tehtiin monen monta toistoa ja kyllä se hyvä sivulle tulokin sieltä alkoi löytyä!

Tehtiin myös rauhoittumista kun toinen koira treenasi istumisia. Elmo tuli melkein heti mun viereen maate rauhassa. Toki katseli treenaajia mutta tosi fiksusti osasi olla. Viereisellä kentällä oli myös agilitykoira joka juoksi rataa ja Elmo vaan makoili! Uskomatonta.

Viikon saldo: Elmo kestää painetta ja toistoja kiitettävän paljon. Turhaumankin jälkeen jaksaa yrittää taas uudestaan koko ajan parantaen. Se osaa olla jo paljon paremmin lasten seurassa. Pitää alkaa luottaa enemmän että pystyy olemaan rauhassa vaikeissakin paikoissa. Olen erittäin tyytyväinen tähän viikkoon! Kyllä siitä vielä fiksu koira tulee!

||||| 0 Tykkään! |||||

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.