Hip hei se on nyt vuosi 2015!! ★ ?>

Hip hei se on nyt vuosi 2015!! ★

Vuosi on taas vaihtunut! Uusivuosi meni Elmolla lähinnä korvien heilumisella raketeille, kävi niitä ihmettelemässä takapihalla ihan itse muutamaan otteeseen, mutta ei mitenkään pelokkaasti ollut.  Aika hurjaa vauhtia aika menee, varsinkin viime vuosi. Tuntuu että paljon isoja asioita tapahtui. Alkuvuodesta 2014 saapui Elmo meille ja muutti koko meidän arjen. Kesä ja syksy seurattiin Elmon kasvua. Nappesta ikäviksemme jouduttiin luopumaan joulukuun alussa. Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja uudet asiat mielessä!

 

Missä nyt mennään…

Viestiä neljä kertaa yhteensä. Pisin matka mitä Elmo on nyt juossut on noin 160 metriä mun ja Tomin väliä. Lähtenyt siis käytännössä tyhjälle. Eikä olla kertaakaan jouduttu houkuttelemaan. Muutaman viimeisen juoksun pidemmillä matkoilla on aloittanut empien, että uskaltaako lähteä vai ei. Lopulta pienen mietinnän jälkeen on kyllä aina lähtenyt. Ollaan kaikki lähetykset molempiin suuntiin tehty maltin kautta, Elmo siis joutuu istumaan rauhassa vieressä ennen lähetystä ja se onkin mennyt tosi kivasti!

NOMEssa ollaan edelleen malttikuurilla. Elmo on ottanut hurjia harppauksia ja pieniä takapakkeja myös tässä. Pystyy nyt seuraamaan muiden noutamista ilman mitään hurjaa kiljumista. Viime treeneissä toisten koirien noutaessa oli kaikki rauhassa, kunnes joku alkoi rallattelemaan tai jotain, sitten pääsi kova sana Elmolta. Maltilla jatketaan siis ainakin nyt tammikuu vielä. Katsellaan sitten miten rauhassa pystyy olemaan.

Haku on ollut jäissä muuten kuin mitä sen yhden viikonlopun tehtiin Minnan opastuksella. Nyt voisi hyvä aika palata haku-kentille ja alkaa sitäkin treenaamaan kunnolla taas. Nyt ei varmaan mörköillä enää metsässä.

TOKOa jatketaan perusteiden parissa edelleen. Ostin ruutunauhan omaksi, joten sitä voi nyt alkaa enemmän harjoittelemaan myös. Muuten mennään aika perus seuraamisten ja kontaktin parissa.

Arkitottelevaisuus on kova sana joka päivä. Koirien ohituksia ja muiden ihmeellisten asioiden siedätystä tehdään edelleen vastaehdollistamisella ja se tuntuu toimivan ihan hyvin. Kunhan muistaa ottaa kunnon namit. Välillä pihalla Elmolla keittää yli ja tulee haukku, mutta aika hyvin kuitenkin menee ohitukset ja autoilut.

Muut temput on myös arkipäivää. Opetellaan takajalkojen käyttöä laatikon ja vadin kanssa. Myös temppuja tehdään, tällä hetkellä opetuksessa ovat istualtaan etutassut ilmaan. Yllättävän vaikeaa pienen koiran mielestä. Lelujen siivoaminen on myös listalla seuraavana.

Meillä oli Elmon tyttöystävä, kultainen Nelli, yökylässä edellispäivänä. Koirat oli yllättävän hyvin, eikä mitään leluista tai luista tullut riitaa, vaan molemmat hakivat pois kun toinen jätti. Tänään kävi velipoika kylässä, se jos mikä oli jännää! Pojilta kerättiin lelut pois, kun ei haluttu mitään resurssi riitaa järjestää. Pojatkin rauhoittuivat nukkumaan tosi nopeasti ja rauhassa osasivat olla.

 

 

 

 

||||| 1 Tykkään! |||||

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.