Ensimmäinen hammas lähtenyt! ?>

Ensimmäinen hammas lähtenyt!

Huomasin eilen, että Elmolta on ensimmäinen hammas lähtenyt irti! Yläetuhammasrivi oli harventunut ja toinenkin heilui jo. Tästä se hampaiden lähtö sitten alkaa, Elmo tänään 15 viikkoa.

Meillä on ollut melko noutaja-painoitteinen viikko. Keskiviikkona käytiin moikkaamassa velipoika Oivaa, kun asuu kivasti myös Turussa. Oivan touhuja voit seurata täältä. Treenailtiin aluksi hiukan luoksetuloja sekä noutoja. Sainkin Elmon melko hyvin palauttamaan sekä lelun että damin. IMG_3925

Tämäkin on nyt vähän kysymysmerkkinä itselle vielä, että miten opetan noudot. Vannoutuneet NOME-ihmiset kieltävät kaiken heittämisen pennulle sekä tietysti veto – ja saalisleikit ovat myös kiellettyjen listalla. Itse puolestani koitan saada Elmon vetoleikkeihin myös mukaan, jotta PK-puolella saisi virettä nostetuksi ja palkattua lelulla. Saalisleikit sen sijaan ovat ihan parhautta pennun mielestä. Elmolle noudot ovat vielä vähän vieraita, ollaan nyt harjoiteltu hieman kahdella tavalla. Aluksi innostan damilla ja heitän parin metrin päähän. Pidän pannasta kiinni kunnes dami maassa ja päästän irti. Elmo juoksee innoissaan perään, mutta… Joko vain juoksee damin luokse ja takaisin ilman damia. Tai ottaa damin juoksee kohti ja kun kehun pudottaa patukan maahan. Keskiviikkona Oivan luona noudot onnistuivat tällätavalla, kun juoksin karkuun innostaen. Tuli luokse ja piti damin suussa vaikka oli lähellä. IMG_3931

Toinen tapa on on ollut vain laittaa dami maahan ja kehua ja palkata kun ottaa itse suuhun. Tätä ollaan lähinnä sisällä harjoiteltu. Jotenkin tuntuu vielä että ei oikein innostu damista jos vain laitan sen maahan. Mutta mietin näitä nyt vielä että miten lähden opettamaan kunnolla tuota noutamista.

Treenien jälkeen käveltiin jonkinmatkaa pelloille, niin että pennut eivät edelleenkään saaneet haistella toisiaan. Perillä päästettiin pojat vapaiksi ja voi että sitä leikin hurmaa! Painivat ja juoksivat ja remusivat minkä ehtisivät.

IMG_3963 IMG_3950 IMG_3940 Elmon panta hävisi tällä reissulla, kun oli pudonnut taskusta. No onneksi saatiin lainaan toinen panta, jos tuo alkuperäinen löytyisi tai kunnes täytyy ostaa ihan ison koiran vermeet.

Elmo kävi vahingossa hieman uimassakin kun meni ojaan jossa paljon vettä ja jää petti alta. Toinen vaikutti ylös kömpiessään lähinnä siltä että menee IMG_3970uudestaan. Kävi myös muut ojat ja kuralammikot kahlaamassa. Taitaa kesällä mennä ihan mielellään uimaan
ainakin.

Elmo on kyllä veljeään hieman korkeampi ja rotevampi. Saa nähdä onko aikuisenakin isompi vai onko pienenä vaan ollut isompi kasvupyrähdys.

Torstaina käytiin myös tapaamassa kaverini 2,5 vuotiasta kultaistanoutajaa Nelliä. Taas käveltiin metsään niin että eivät saaneet haistella ja Elmo haukkui ja tempoi aluksi hetken matkaa, mutta pystyi sitten taas keskittymään ja kulki tosi nätisti loppukävelyt. Nelli olisi halunnut vain keppileikkejä, eikä Elmo oikein ymmärtänyt mitä toinen tahtoi. Pari kertaa meni kuitenkin vetämään kepistä vanhemman kanssa. Elmokin otti mallia ja kävi hakemassa kepin suuhunsa ja kävi sitä moneen kertaan näyttämässä Nellillekkin.

IMG_3986 IMG_4015

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

IMG_4009 IMG_4002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

||||| 1 Tykkään! |||||

2 thoughts on “Ensimmäinen hammas lähtenyt!

  1. Noudosta vielä,. Itse käytän kyllä TOKOssa vetolelua palkkana se on hiukan vanhaa uskomusta että NOME koirat ei voisi leikkiä vetoleikkiä että sitten alkaa riistat menemään rikki. Itse en usko tähän eikä ole ollut mitään ongelmaa vaikka harrastan kaikkea sekaisin. Uskon että koira oppii aika paljon paikka ja käsy sidonnaisesti mitä ollaan tekemässä, nome puolella riistainto herää ja esim tokossa sitä puolta ei ole.

    Jos Elmolla toimii damin heittäminen hyvin niin voit tehdä niinkin, sitten kun alkaa sujumaan niin seuraat tilannetta että ei pääse ”kuumumaan” heitoista tai menee liian villiksi. se on yleensä suurin syy miksi ei sitä ensimmäisenä kokeillaan. sitten kun oppii pitämään sitä ja pystyt kehumaan niin että dami pysyy suussa niin pystyt hiomaan yksityiskotia. Hiljaa hyvä tulee. kyllä damilla voi vähä leikkiäkin pennun kanssa että kiinnostus heräisi enemmän.

    tapoja on miljoonia!

    1. Hienoa! :) Koitan molempia keinoja tosiaan, mutta nyt voi hyvällä omalla tunnolla sitten heitelläkkin vähän. Ja leikkiä vetoleikkejä varsinkin toko ja PK-treeneissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.